Let's Escape2014.03.30. 11:54, Dóri
~óraátállítás
Better weather, less makeup2014.03.29. 09:29, Dóri
Találtam Pinteresten egy képet ami nagyon megtetszett, mert szerintem nagyon hasznos! :) Arra vonatkozik, hogy ha vége a télnek, jobb idők vannak, közeledik a nyár, akkor könnyebb sminket jobb hordani.
Ezt ahhoz tudnám hasonlítani, hogy például télen inkább erősebb, jellegzetesebb parfümöket szeretünk használni általában, nyáron meg inkább az üdébb, gyömülcsösebb illatok felé húzunk.
A sminkeknél is így van, részben azért is, mert ha jönnek a melegek a sminkünk is nehezebben marad meg. És a bőrünknek szüksége van egy kis levegőzésre is, és ezért jobb
-
alapozó helyett színezett hidratálót
-
pirosítós púder helyett krémállagú púdert
-
szemhéjtus helyett szempillaspirált
-
rúzsok helyett szájfényt
-
sötét körömlakkok helyett világos színűeket
használni!
Nem csak a bőrünknek is jobb, de nyáriasabb összképet is érünk el! ;)
Éjféli Inspiráció2014.03.19. 23:58, Dóri
Chilly Days Lookbook2014.03.17. 22:32, Dóri
Tudom, hogy mostanában hoztam már egy outfit inspirációs videót (vagyis az nem is kifejezetten az volt, de annak szántam!:D), de nemrég találtam egy kifejezetten aktuális videót ugyanebben a témában, és azért sem akarnám később kitenni, mert a mostani időjáráshoz passzol ez a vidis "lookbook", nézzétek meg, tuti nem bánjátok meg! ;)
Fogyókúrás receptek2014.03.16. 17:08, Dóri
1.rész
Márciusban a legideálisabb elkezdeni a fogyókúrát, ugyanis ilyenkor a szervezet raktározó módból átvált normálisba, hiszen jön a jó idő (nincs szükség többé a pluszkilókra, hogy melegítsenek). Másrészt, így viszonylag kíméletes fogyókúrát is csinálhatunk, hiszen a bikini szezonig még 3 hónap van. Ráadásul ilyenkor jön végre a zöldségek, gyümölcsök időszaka is!
Úgy gondoltam, hogy hoznék néha pár könnyen beszerezhető hozzávalókból elkészíthető, fogyókúrás mégis laktató ételekről receptet. Ezúttal kettő receptet hoztam, de szerintem a továbbiakban lesz még ilyen cikk! ;)
Tonhalsaláta
Hozzávalók: 25 dkg tonhal, 3 szem kapribogyó, 2 dl kefir, 1 citrom, 25 dkg salátakeverék, babérlevél, kapor, bors, só
A tonhalat szeleteld fel, majd a kifacsart citrom levével dörzsöld be, és hagyd állni legalább fél órát. Utána annyi vizet önts rá, ami éppen ellepi, tegyél bele babérlevelet, borsot, a kapribogyót, sózd meg, és tíz percig főzd. Hűtsd le, majd vágd apró kockákra, és citromlével locsold meg. A kefirt a borssal, valamint az apróra vágott kaporral ízesítsd. Önts rá a halra, és tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, majd keverd össze a salátával.
Avokádókrém teljes kiőrlésű kenyérrel
Hozzávalók: 1 közepes db avokádó, 2 ek tejföl (vagy krémsajt), só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 1 tk citromlé, 3 gerezd fokhagyma
Az avokádót megtisztítjuk, villával szétnyomkodjuk. Sózzuk, fűszerezzük, citrommal ízesítjük, hozzákeverjük a tejfölt vagy a sajtot, és a fokhagymát. És kész is van!
|