Chilis Forró Csoki2013.12.16. 18:14, Dóri
Az ehavi JOY magazinban volt ez a Chilis Forró Csoki recept, és elhatároztam, hogy meg fogom csinálni a téli szünetben (már csak azért is, mert ehhez azért össze kell szedni a hozzávalókat), azért döntöttem úgy, hogy úgyis begépelem nektek, hogy még nem próbáltam ki, mert a Joynak mindig megbízható receptjei vannak, és ez nektek is egy tökéletes lélekmelegítő lesz a hideg napokon! ;)
Hozzávalók 2 bögréhez:
4dl tej + 2 dl tejszín + 2 csipet őrölt chili + 10 dkg étcsokoládé + 1 tk. őrölt fahéj + 2 tk. méz + 2 csipet őrölt gyömbér + 2 adag tejszínhab
ELKÉSZÍTÉS: Öntsd a tejet egy teflonbevonatú edénybe, és lassú tűzön kezdd el melegíteni. Közben az étcsokoládét törd apró darabokra. Nagyon ügyelj a tejre, hiszen pillanatok alatt képes odakapni! A már felmelegedett tejhez öntsd hozzá a tejszínt (ettől jóval krémesebb és finomabb lesz a végeredmény), és hevítsd őket össze. Folyamatos kevergetés mellett dobd bele a feldarabolt, magas kakaótartalmú étcsokoládét, és lassú tűzön keverd őket simává. Add hozzá az őrölt chilit, a fahéjat, majd pedig a gyömbért, és alaposan keverd őket össze. Vedd le a tűzről, töltsd bögrékbe az elkészült forró csokoládét, majd add hozzá a mézet is. Díszítsd tejszínhabbal, és ízlés szerint szórd meg a tetejét egy kis chilivel!
|