INSPIRATION2014.01.28. 16:01, Dóri
Sütinyalókák2014.01.22. 17:14, Dóri
~cooking
Sajnálom, hogy ilyen inaktív vagyok, tényleg. Csak ez az utolsóelőtti évem (nyelvis osztályban vagyok, így +1 évem van), és a 11. évvége már igenis számít.. Tehát tanulnom kell, SOKAT.
Viszont mostanában a szabadidőmben sütök. Egyik barátnőmnek szülinapja volt, és kitaláltam, hogy csinálok neki ehető nyalókát! Amerikában már nagyon elterjedt ez az édesség. Kerestem egy viszonylag egyszerű receptet, és találtam is! Mindössze 3 összetevőből áll!
-
16 db töltött keksz (oreo, pilóta csak töltött legyen!)
-
100 g mascarpone
-
300 g csokoládé
-
kb 20 db fogpiszáló
-
egyéb díszítések (nem kötelező) például tortadara vagy fehércsoki
-
+hungarocel (ebbe szúrjuk majd a nyalókákat száradni!:D)
Elsőként fel kell ha lehet géppel aprítani a 16 darab kekszet, majd össze kell keverni a mascarponéval, amíg krémállagú nem lesz. Miután ez meg van 2-3 cm-es gólyókat kell gyúrni belőle, és egy tálcán hagyni.
Ha ez meg van, fel kell olvasztani a csokit "gőzfürdővel". Ez nagyon egyszerű, csak forralni kell vízet egy lábasban felé tenni ha lehet egy fémtányért (ha nincs jó a műanyag is, de fémmel gyorsabb), és fakanállal kevergetve felolvasztani. Én egy pár csepp olajat is szoktam bele tenni, hogy véletlen se álljon össze!
Ezután a pálcikák végét bele kell mártani az olvadt csokiba. Ez ezért is jó, mert nem csak szép lesz, de nem a csupasz fogpiszkálókra fogjuk felnyársalni a gólyókat! :) Szóval ezután rá is szúrhatjuk a gólyokat a pálcákra, és szépen elhelyezhetjük a tálcán.
Ezután rakjátok a tálcát a fagyasztóba 30 perce. Mindenképpen oda ne csak a hűtőbe, mert ez fontos, hogy rendesen megmeredjen a gólyó a pálcán, és később ne akarjon lejönni róla, mert enélkül instabil lenne ez a könnyű golyócska! Ezt követően ha letelt az idő, vegyétek ki a félkész nyalókákat a fagyasztóból, és már lehet is mártani a csokiba, úgy hogy jól befedje a gólyókat! Ha szeretnétek különlegesre lehet rá fehér csokit csöpögtetni. Vagy én úgy csináltam, hogy megforgattam tortadarában! ;) Amikor kész egy nyalóka rögtön szúrjátok egy előre odakészített hungaroceldarabba, és ott könnyen megszáradnak!
Ezután ez már nem kötelező, de én úgy vittem el másnap barátnőmnek, hogy sütőpapír darabokba csomagoltam, és bekötöttem színes szalagokkal. Ezzel kész is vagy, egyszerű de isteni! :)
Januári hangulat2014.01.17. 22:02, Dóri
"Real eyes, Realise, Real lies."
Study Hard2014.01.12. 11:31, Dóri
-félévzárás
A héten tudom, hogy nem voltam a legaktívabb (pedig mostanság eléggé igyekszem), de ennek a suli az oka, és sajnos szerdán félév zárás, én pedig BORZASZTÓAN állok mindenből (kivéve angol). Szóval mivel le is betegedtem szerdán, és most küldték el az anyagot, több oldalnyi írnivaló vár rám, plusz a kötelezők, plussz tanulnivalók, mert csak a hét elején 4 tz, és 1 matek doli is vár rám.
Tehát akinél szintén ez a félévvégi hajrá megy, annak sok sikert, menni fog! ;)
The Perfect Winged Eyeliner2014.01.07. 22:05, Dóri
Ez a poszt mindenkinek szól akinek valaha problémája volt a tusvonalazással!
Találtam egy képet, ami tényleg a lehető legegyszerűbb módszerét mutatja be a tusozásnak. Bizony sok idő mehet el azzal, ha elbibelődsz, mert nem sikerül ugyanolyanra! És még egy jó tanács: Ha késésbem lennél, és tényleg nagyon sietségben vagy, akkor pár másodperc alatt hajszárítóval meg tudod szárítani a szemedet, mert percekbe telhet némelyik tusnál mire megszárad és fontos, hogy ne kenődjön fel! Szóval furcsán hangozhat (barátnőm ki is nevetett amikor meséltem a módszeremről!:D), de tényleg bevállik! ;)
|